Sommige mensen zijn gelukkig en anderen (nog) niet. In mijn eerdere blog Say Cheese! kon je lezen hoe wij ons, veelal onbewust, instellen voor het beste resultaat. Hoe doen gelukkige mensen dat?Gelukkige mensen zijn gelukkig omdat ze zichzelf gelukkig maken. Ze hebben goede gewoontes, doen aan excellent zelfmanagement, maken zichzelf topprioriteit, ze hebben een positieve kijk op het leven, een succesvolle mindset en focus. Hoe doen ze dat, precies?    

 1. Ze zitten voor in de bus
  In hun eigen ‘levensbus’ zitten gelukkige mensen aan het stuur. Ze hebben de regie over hun eigen leven, ze maken hun eigen weloverwogen beslissingen en nemen verantwoordelijk voor hun beslissingen. Daardoor ervaren ze grip en een groot gevoel van eigenwaarde.
 2. Ze accepteren waar ze geen invloed op hebben
  Gelukkige mensen richten zich op zaken waar ze wel invloed op uit kunnen oefenen. Ze maken zich nooit druk over zaken waar ze geen invloed op kunnen hebben of over hoe oneerlijk het leven is.
 3. Ze koesteren geen wrok 
  Gelukkige mensen begrijpen dat het voor henzelf veel zinvoller is om te vergeven en los te laten dan om negatieve gevoelens  vast te houden. Wrok is is niet alleen schadelijk voor je gezondheid  (het geeft een verhoogde kans op depressie, angst en stress), je geeft ook je power weg aan de ander als je vasthoudt aan wrok. Gelukkige mensen peinzen daar niet over!
 4. Ze zijn vriendelijk
  Wist je dat welwillendheid gelukkig maakt? Dat is wetenschappelijk vastgesteld. Elke keer dat je iets voor een ander doet maken je hersens serotonine, een hormoon dat spanning verlicht. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat als je mensen behandeld met liefde en vanuit respect, dat je ook sterkere relaties zult opbouwen.
 5. Ze hebben geen problemen, alleen uitdagingen en mogelijkheden
  Het woord ‘probleem’ komt niet voor in het vocabulaire van een gelukkig mens. Een probleem wordt gezien als energielek, als een strijd. Een uitdaging wordt daarentegen gezien als iets positiefs als een kans of een interessante taak. ‘Praten over problemen, geeft problemen. Praten over oplossingen geeft oplossingen!’
 6. Ze zijn dankbaar voor wat ze wel hebben.
  Ken je deze quote? ‘Gelukkige mensen hebben niet het beste van alles; ze maken gewoon het beste van alles. Tevredenheid en dankbaarheid verbeteren je (mentale) gezondheid.
 7. Ze dromen groot
  Gelukkige mensen dromen GROOT, daarmee vergroten ze de kans  om hun dromen te realiseren. Durf groot te dromen. Neem een voorbeeld aan Walt Disney die zijn eerste Disneyworld in 99 dagen realiseerde. Stap 1? Hij zag het voor zich.
 8. Ze zeuren niet over details
  Gelukkige mensen vragen zich meer dan eens af: ‘Is dit over een jaar nog belangrijk?’Ze snappen dat het leven te kort en te waardevol is om zich op te winden over triviale situaties. Bepaal wat belangrijk voor jou is en laat de rest van je rug af glijden.
 9. Ze spreken goed over anderen
  Gelukkige mensen laten zich nooit verleiden om kwaad te spreken over iemand. Ze weten dat ieder mens een positieve intentie heeft met zijn of haar gedrag en positief spreken over een ander geeft positieve gevoelens.
 10. Ze verontschuldigen zich zelden
  Gelukkige mensen staan aan de kant van de oorzaak en zullen nooit een ander verantwoordelijk houden voor hun stemming. Ze kijken eerder naar hun eigen gedrag om te zien wat ze voortaan anders kunnen doen indien het huidige resultaat niet naar hun wens is.
 11. Ze leven in het NU
  Gelukkige mensen genieten NU. Ze blijven niet stilstaan bij het verleden of eindeloos verlangen naar de toekomst. ‘Now is my Time!’
 12. Ze worden elke ochtend op hetzelfde tijdstip wakker
  Heb je gemerkt dat veel gelukkige succesvolle mensen vaak vroege vogels zijn? Elke dag wakker worden op hetzelfde tijdstip stabiliseert je circadiaan ritme (biologisch ritme waarvan de cyclus ongeveer één dag duurt. Latijn: circa = ongeveer, dies = dag), het verhoogt je productiviteit en geeft je een rustige en gecentreerde staat van ‘zijn’.
 13. Ze vergelijken zichzelf nooit met anderen
  Gelukkige mensen weten dat het verschil het verschil maakt. Ze zullen zichzelf dan ook nooit vergelijken met anderen. Je bent een stuk gelukkiger als je je concentreert op je eigen vooruitgang.
 14. Ze zijn selectief in het kiezen van vrienden
  Gelukkige mensen omringen zich graag met positieve mensen die wijzer zijn, waar ze van kunnen leren. Hoe meer positieve energie om je heen, hoe beter je je over jezelf zal voelen.
 15. Ze vragen anderen nooit om toestemming
  Gelukkige mensen volgen hun eigen hart en hechten geen waarde aan wat anderen van hen denken. Ze luisteren wel naar wat mensen te zeggen hebben, maar ze vragen nooit om iemands goedkeuring. Ze hebben een intern referentiekader, ze hebben hun eigen standaard.
 16. Ze luisteren meer dan ze praten
  Gelukkige mensen weten dat luisteren je geest voedt. Ze luisteren meer dan ze praten, hebben innerlijke rust en zijn in verbinding met zichzelf en hun omgeving.
 17. Ze koesteren hun relaties
  Gelukkige mensen begrijpen hoe belangrijk het is om sterke en gezond relaties hebben. Ze maken tijd om hun familie en vrienden te bezoeken.
 18. Ze mediteren
  Mediteren helpt je om innerlijke vrede te ervaren. Gelukkig mensen weten hoe ze hun gedachten kunnen parkeren of kalmeren. Ze doen met regelmaat hun emotionele huiswerk en zijn hun emoties de baas.
 19. Ze eten goed
  Gelukkige mensen eten wat goed is voor hun lichaam en geest. Je ziet ze zelden met junkfood omdat ze weten dat dat je vertraagd, niet alleen je gedrag maar ook je lichaam(sfuncties).
 20. Ze hebben niet veel nodig
  Gelukkige mensen hebben meestal een opgeruimd thuis zonder overbodige spullen. Ze weten namelijk heel goed dat spullen ruimte innemen. Gelukkige mensen zijn allang van een  leven van ‘hebben’ overgestapt op een  leven van ‘zijn’.
 21. Ze zijn open en eerlijk
  Eerlijkheid, je eigen waarheid spreken, is niet alleen goed voor je geestelijke welzijn, het verhoogt ook het vertrouwen dat anderen in je hebben. Gelukkige mensen zijn open en eerlijk echter wel met respect. Ze hechten waarde aan hun eigen gevoel en dat van een ander.

 

Verrassing! 21 punten die je voor geen prijs wilt missen
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *