Algemeen
Wie wij nu zijn en hoe wij nu in het leven staan heeft alles te maken met onze geschiedenis, ons gezin van herkomst en waar onze wieg stond. Als je (ondanks al je eerdere inspanningen) je doel niet hebt bereikt, kan het veel inzicht geven om eens systemisch naar je vraagstuk te kijken.

Wat is een systeem?
Er is sprake van een systeem zodra mensen binding met elkaar hebben. Ons hele leven zijn we lid van groepen waarbinnen we patronen en symptomen van ons systeem van herkomst ervaren: niet in je kracht staan, weinig zelfvertrouwen, ziekte, onbedoelde ruzies, steeds weer zonder geld zitten, op verkeerde partners vallen, een familielid negeren of zelf buitengesloten worden, verslaving, niet langer willen leven… Onbewust worden patronen op anderen geprojecteerd met (rol-)verwarring en verstrikking als gevolg.

Je maakt het visueel
Het vraagstuk letterlijk neerzetten (in een opstelling) maakt zichtbaar wat je voorheen wel voelde, maar niet kon zien. Het wordt tastbaar! En door de dynamiek achter symptomen aan de oppervlakte te brengen kun je in beweging zetten wat onbewust meespeelt en vastzit in jouw systeem. Zo kun je het patroon doorbreken; vaak al genoeg om in je eigen kracht te komen om de doelen in je gezin, werk, familie, relatie of andere groep te vervullen.

Voor wie interessant?
Voor mensen die ondanks al hun eerdere inspanningen niet hun gewenste doel bereiken in hun carriere en/of persoonlijk leven, mensen die patronen willen doorbreken of die steeds maar weer geldtekort ervaren, op de foute partner vallen, niet gelukkig durven zijn of hun eigen leven niet durven leven etc.

Hoe gaat het in z’n werk?
Je kunt op verschillende manieren systemisch naar een vraagstuk kijken. Met en zonder opstellingen. Bij een opstelling (in een groep of individueel) zet de vraagsteller zijn vraagstuk letterlijk neer. Door de juiste interventies is het mogelijk om het patroon te doorbreken en het systemische vraagstuk op te lossen waardoor mensen weer in hun kracht komen en vrij(er) zijn om hun eigen plek te nemen en hun leven te leiden.

Voorbeelden van thema’s
► (familie-) relaties, partnerkeuze, fusie van gezinnen (bonusfamilie), scheiding
► adoptie
► emigratie
► geld
► gezondheid en (chronische) ziekte
► kinderen en opvoedingsvraagstukken
► ongewenste kinderloosheid
► indonesisch (kamp)verleden
► rouw
► slachtoffer/dader vraagstukken
► verslaving
► voeding (geestelijk , fysiek)
► werk

Systemisch aanbod
Bij mij kun je terecht voor een:
– één-op-één systemisch coachconsult 
– opstellingenavond
– cursus Systemische Familie Analyse (3 avonden)

Neem contact op
Mailen gaat het snelst | Bel 010-3510012

 

 

 

You can’t find peace untill you find all the pieces

– Troy Dunn –

 

Hij kreeg zijn leven niet op de rails zoals hij dat wenste, ondanks de vele inspanningen bleef het, zoals hij dat zelf noemde: ‘pappen en nathouden’. Zijn bedrijf werd ook niet echt succesvol terwijl hij alles in huis had om zeer succesvol te zijn. In een opstelling zag hij dat hij onbewust alles waar zijn vader voor stond in zijn ogen (succes, geld, leven) in zichzelf had afgekeurd… uit liefde en loyaliteit naar zijn moeder die toen hij 8 jaar was, is verlaten door zijn vader.

 

Ze had zó graag een betere relatie met haar nu overleden lieve vader gehad, het leek wel of hij haar nooit echt zag. Als kind deed ze al enorm haar best om door hem gezien te worden. En nu, als vrouw van 42 zag ze er veel jonger uit dan ze is. Onbewust gedroeg ze zich nog steeds als papa’s kleine meisje. In een opstelling zag ze dat haar vader niet alleen haar niet zag, hij zag ook zijn vrouw niet en kon alleen maar oog hebben voor zijn overleden eerste grote liefde. Ze kreeg begrip voor haar vader, leerde dat het niets met haar te maken had en kreeg ‘als vanzelf’ een volwassener uitstraling.

 

Het is nooit te laat voor een gelukkige jeugd

– Zita Schwab –