Nodig je Zita uit als gastspreker dan geef je je publiek niet zomaar een praatje van een aardige mevrouw. Zita raakt, inspireert, stimuleert en motiveert. Op beeldende wijze vertelt ze over omgaan met hersenletsel en over hoe je je comeback kan maken.

Je hersens in een rolstoel
Als je te maken krijgt met hersenletsel, dan loop je vroeg of laat vast. Niet alleen getroffenen, ook naasten. Dat is vervelend en ook héél normaal, want hersenletsel ráákt alle betrokkenen. Hoe ga je  er mee om?  Ga je wanhopig je best doen om weer de oude te worden? Of omarm je je angst en onzekerheid en zie je het als een uitdaging?

Zita weet als geen ander hoe ze met hersenletsel om moet gaan. In 2004 werd ze zelf getroffen door hersenontsteking en hersenvliesonsteking. Ofwel de HOOFD-prijs zoals ze het nu noemt. Meer dood dan levend arriveerde ze net op tijd in het ziekenhuis. Halfzijdig verlamd, niet in staat om te praten, enorm ziek. Na een week kreeg ze van haar neuroloog een hand en wenste hij haar het allerbeste. Haar leven is nooit meer hetzelfde geweest.
Aanvankelijk probeerde ze de draad op te pakken waar ze hem had laten liggen. Met haar ‘niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit’ wilde ze in de 5e versnelling aan haar herstel werken. Dat liep even anders; de draad lag er niet meer, de 5e versnelling bleek  ook niet meer aanwezig. Shit, haar hersens zaten in een rolstoel en niemand die dat zag.  Uiteindelijk wist ze toch haar focus op de toekomst te leggen en maakte ze uiteindelijk succesvol haar comeback.

Het probleem doet er niet toe, hoe jij er mee omgaat wel
Zita neemt je publiek mee naar de toekomst. Wat wil je bereiken? Op welke manier ga je dat aanpakken? Als wat je doet werkt, doe daar dan meer van. Als het niet werkt, doe dan wat anders. Ruim op wat niet voor je werkt, doe je emotionele huiswerk en bovenal, zet jezelf op nummer 1.  Als jij dat niet doet, wie dan wel?

Wil je Zita inhuren als spreker hersenletsel? Neem vrijblijvend contact op en ze pakt gelijk haar agenda erbij om jouw datum te checken en vast te leggen èn om een afspraak met je te maken voor een persoonlijke kennismaking.

Bel Zita’s kantoor 010-3510012 | Stuur een bericht