Wie we zijn en hoe we vandaag in het leven staan heeft alles te maken met (de geschiedenis van) ons familiesysteem. In deze cursus gaat de deelnemer aan de slag met het eigen familiesysteem en de eigen plek.

Voor wie?

Deze cursus is voor geïnteresseerde vaders, moeders, opa’s en oma’s, schoonouders, volwassen kinderen (van gescheiden ouders),  broers, zussen, half-broers,  half-zussen, tantes, ooms, neven en nichten, ouders van samengestelde gezinnen….

Deze cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in systemisch werk, in (zijn) familiedynamieken (de effecten die mensen onbewust op elkaar hebben) èn/of die meer inzicht wil in het eigen familiesysteem en zijn/haar eigen plek. Ook voor mensen die er naar verlangen om patronen te doorbreken, meer zichtbaar te (durven) worden en meer zichzelf te worden. En voor ondernemers die bijvoorbeeld meer klanten willen genereren.

Wat is een systeem?

Van jongs af aan bewegen we ons in diverse systemen. Om te beginnen komen we voort uit ons systeem van herkomst: de familiesystemen van onze vader en moeder en de verbinding tussen die systemen. Als we opgroeien bewegen we ons in andere systemen zoals school en (sport)verenigingen en weer later werken we in systemen van onze werkgevers. Wanneer we gaan samenwonen of trouwen spreken we van een eigen gekozen systeem. Al deze systemen hebben hun eigen dynamische krachtenveld, dat ons op zielsniveau diep en meestal onbewust beweegt.

Inhoud cursus

  • introductie in de methode systemisch werken
  • de syteemwetten
  • eigen genogram maken (systemische stamboom)
  • symptomen en verstrikkingen
  • dynamieken van het eigen systeem (de rode draad)
  • eigen plek
  • opstelling
  • genoeg ruimte voor inbreng van eigen vraagstukken

Praktische details

Start: woensdag 10 januari 2018 (vervolgdata: 24 januari en 7 februari 2018)
Tijd: 19.30 – 22.00 uur (met een uitloop tot max. 22.30 uur)
Locatie: Rotterdam
Prijs: € 250,-
(incl. 21% btw. indien particulier gefactureerd, excl. 21% btw indien zakelijk gefactureerd)

Kleine groepjes (max. 6 deelnemers), dus wacht niet te lang met aanmelden!

Aanmelden

 

Vrijheid begint bij het accepteren van (je) gebondenheid.