In mijn coach- en begeleidingswerk maak ik veel gebruik van NLP, Destination Coaching en Systemisch Werk (oa. familieopstellingen). Daarnaast werk ik ook met Solution focussed therapy (Oplossingsgericht Werk) en Oplossingsgerichte communicatie. De keuze voor een methode is afhankelijk van wat het beste bij jou en je probleem of doel past. Hieronder lees je meer over de door mij gebruikte methoden.

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP)

Neuro Linguïstisch Programmeren is een methode waarmee je leert hoe je doet wat je doet. Als je dat begrijpt wordt het veel makkelijker om af te rekenen met gedrag dat niet meer voor je werkt en kun je jezelf veel beter in lijn brengen met dat wat je wilt bereiken. Met NLP kun je veel makkelijker je binnenkant in overeenstemming brengen met je buitenkant. Zo binnen, zo buiten.
Lees meer over NLP >

De Destination Methode

De Destination Methode is het antwoord van de internationaal bekende psycholoog en Master NLP-trainer Robert McDonald op onnodig menselijk lijden. Het is een bijzonder krachtige en effectieve vorm van kortdurende therapie om negatieve emoties, beperkende overtuigingen, angsten, trauma’s enzovoorts op te lossen. De snelheid waarmee blijvende veranderingen worden bereikt is uniek.
De cliënt wordt niet gevraagd pijnlijke ervaringen opnieuw op te roepen en beleven. Dit is een belangrijk verschil met andere behandelmethoden.
Lees meer over de Destination Methode >

Systemisch Werken

In ons leven maken wij deel uit van vele verschillende systemen. Denk hierbij aan een familie, een klas, een team of een vereniging. In deze systemen kunnen verstoringen optreden als niet is de voldaan aan de drie systeemvoorwaarden binding, ordening en de balans van geven en nemen. De dynamieken in de onderstroom zorgen voor veel gedoe waarbij onwenselijke en niet-effectieve symptomen het gevolg zijn. Het systemisch werk, zoals bijvoorbeeld organisatieopstellingen en familieopstellingen zijn technieken die behulpzaam zijn om patronen te doorbreken en de energie weer te laten stromen.
Lees meer over Systemisch Werk >